Tuesday, December 21, 2021

Antikk flaske dating cola

Antikk flaske dating cola



er basert på antakelser og logikk og i beste fall generell " Munsey Noen av de større glassprodusentene, antikk flaske dating cola, antikk flaske dating cola som Owens-Illinois Glass Company og Chattanooga Glass Company, laget Coca-Cola-flasker og andre brusflasker for hundrevis av forskjellige byer rundt om i USA. Som Munsey også bemerker - " Det meste av det som brukes i dag for å datere flasker Før du hopper inn i nøkkelen, må det igjen understrekes at ingen enkelt nøkkel kan få en bruker til en absolutt nøyaktig dato for noen flaske. For korthets skyld er de fleste av de spesifikke referansene ikke notert i nøkkelens fortellinger.





9. Kinesisk Coca-Cola-flaske, 1500 dollar



Forum Nye innlegg Søk i forum. Hva er nytt Nye innlegg Nye medier Nye mediekommentarer Nye profilinnlegg Siste aktivitet. Media Nye medier Nye kommentarer Søk i media. Medlemmer Nåværende besøkende Nye profilinnlegg Søk i profilinnlegg. Site Supporter. Logg inn Registrer deg. Hva er nytt Søk Søk overalt Tråder Dette forumet Antikk flaske dating cola tråd. Søkemotor: Threadloom Search XenForo Search.


Søk kun etter titler. Søk Avansert søk... Nye innlegg. Søk i fora. Logg Inn. Installer appen. Kontakt oss. Lukk menyen. Hjem Forum Flaske Forum Hva er det? Antikke flasker ETTER JavaScript er deaktivert. For en bedre opplevelse, vennligst aktiver JavaScript i nettleseren din før du fortsetter. Du bruker en utdatert nettleser.


Det kan hende den ikke viser dette eller andre nettsteder riktig. Du bør oppgradere eller bruke en alternativ nettleser. Dating gamle coca-cola flasker. Trådstarter crkgrl Startdato 24. des, crkgrl Kjent Medlem. Ble med 20. nov. Meldinger Reaksjonspoeng 7 Poeng 18 Sted Kentucky. Alle som er kjent med de forskjellige stilene til colaflasker og omtrentlige år disse stilene dekket?


Som når sluttet Cola å stemple tappeanleggets plassering på bunnen? Når gikk de fra fra hevet Coca-Cola-emblem i glasset til hvite bokstaver preget osv. En venn har en veldig gammel colaflaske uten timeglassform og buet antikk flaske dating cola. Noen ide om hvilken tidsperiode det kan være?


Har ikke vært i stand til det antikk flaske dating cola mye på internett så langt. Takk for all hjelp. God ferie til alle!! GuntherHess Velkjent medlem. Ble med 13. desember, meldinger 11, reaksjonspoeng 6 poeng 0 plassering Frederick Maryland. html prøv denne siden for litt datinginformasjon. capsoda Velkjent medlem, antikk flaske dating cola.


Ble med 15. november, meldinger 9, reaksjonspoeng 2 poeng 0 plassering Seminole,Alabama, USA. Den pregede hobble skjørtet [timeglass] flasken kom ut og ble brukt helt til de tidlige årene, etter det byttet de til den påførte fargede etiketten hobble skjørt flasken. Vær oppmerksom på at noen tappere var sta og ikke byttet før mye senere. Coke Cola-tapperen i Pensacola, Florida byttet ikke og ble tvunget til å selge seg ut i Byttet skjedde faktisk i flasken.


Kort tid etter at de byttet til den patenterte Dec. Det var mange antikk flaske dating cola flasker i disse to ordrene. Feil farger. Håper dette hjelper. Capsoda og Gunther, tusen takk for disse lenkene. De hjalp virkelig. Ser ut som den jeg fant på det gamle fergestedet er lokalt tappet mellom Fergen sluttet å gå så det gir mening. Håper alle nyter ferien.


Fra å lese her, synes det å spørre hvor mch en flaske kan være verdt, anses som dårlig form. Min venn som har en Coca-Cola-flaske produsert før bruken av hobble-skjørtdesignet, prøver å finne ut at den er verdt.


Jeg tror han har lett på ebay uten hell. Kan hvem som helst antikk flaske dating cola oss i riktig retning? Folk spør om verdier i dette forumet hele tiden, inkludert meg selv, antikk flaske dating cola. Jeg tror ikke noen har problemer med det. Jeg tror folk forventer at du gjør litt av din egen forskning først og sjekker de enkle kildene som Ebay.


Det ville være dårlig form etter min mening å spørre om verdien av en flaske når 10 lignende nettopp solgt på ebay. Forvent heller ikke alltid et raskt svar, noen ganger er folk her opptatt eller de vet bare ikke. For å presisere, dette er ikke for meg, men for en venn. Ingen store hastverk ment eller underforstått. Personlig ville jeg ikke solgt noen av funnene mine. De var for morsomme å få tak i. Vennen min sier han har sett på ebay.


Jeg videresendte ham også denne siden for et par uker siden. En ting jeg virkelig liker med dette forumet er at mange har sine egne spesialiteter og har forsket mye på disse spesialitetene. Hvis jeg ikke finner svar etter flere søk på internett, kan noen her vanligvis peke meg i riktig retning. Du må logge inn eller registrere deg for å svare her. Del: Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp E-post Del Link. Logg inn Ditt navn eller e-postadresse. Siste innlegg.


My Frostie Root Beer Collection Siste: shadeone 32 minutter siden. Brus - preget, papiretikett og ACL. Min 7Up Glass Collection Siste: Cola-Coca Today at AM, antikk flaske dating cola. Eventuelle andre samleobjekter. Makers merke Siste: DavidW Today at AM. Tumbling før og etter bilder Siste: nhpharm i dag kl. Rengjøring og reparasjon. Fantastisk utseende.


Noen ideer? Siste: Newtothiss i dag kl. AM. Hva er det? Medlemmer online Slabbing N Cabbing Jstorm shadeone. Totalt: medlemmer: 3, gjester: Siste tråder. Hjelp med en 7UP-logo Startet av Bad Yesterday kl. PM Svar: 3.


Min Frostie Root Beer Collection Startet av Bad Yesterday kl. PM Svar: 4. My Dads Root Beer Collection Startet av Bad Yesterday kl. PM Svar: 8. Min 7Up Glass Collection startet av Bad Yesterday kl. PM Svar: 3.


My Jersey City heartbreakers Startet av butchndad Antikk flaske dating cola på AM Svar: 3. Antikke flasker FØR Fant en ny dump som har et visst potensial. Startet av Mailman lørdag kl. PM Svar: 0. Graving og Finning. Forumstatistikk Tråder 79, MeldingerMedlemmer 20, Siste medlemslås, antikk flaske dating cola.


Del denne siden Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp E-post Del Link.





gå cupid dating nettsted



Flasken ble kjøpt fra en Coke-sjef som hadde oppbevart den i lagring og plassert på eBay i Coca-Cola tappeanlegget i Jellico, Tennessee produserte denne flasken med en gammeldags preget logo på glasset. Tidsperioden for å produsere denne flasken antas å være rundt siden sidene er buede i stedet for rette.


Det er nesten umulig å finne disse antikke, umerkede flaskene som forblir uåpnede. SJEKK UT: De 6 måtene å identifisere en gammel Pepsi-flaske. Sommer-OL ble arrangert i Seoul, Sør-Korea. Cola hadde sponset spillene, og blant sponsingen var en minnekolaflaske som ble solgt i en høy pappeske.


Denne flasken er ideell for deg hvis du er en OL-entusiast og Coca-cola-samler. Flasken har olympisk kunst på alle baksidene. Coca-Cola brukte sine Applied Color Label ACL-flasker tilbake i. Denne flasken ble brukt i stedet for de spesialstøpte eller papiretikettene, som hadde etikettene bygd direkte i glasset. Grunnen til at ACL ble så populær var at tappeselskapene ikke trengte å sette på etikettene igjen og igjen etter vask og frakt.


ACL-etiketter var begrenset til to farger, men prosessen gjorde definitivt hele produksjonsprosessen enklere. Steder Kanawha Nuka – Cola-anlegg – En nær baksiden av fabrikkgulvet bak en låst dør på nivå 1. Mount Blair - I kafeteriaområdet. The Whitespring Resort - Kjøpt fra Bubbles.


New River Gorge Bridge - Vestsiden, på lavere nivå. Kan jeg […]. Hva i Pepsi er dårlig for deg? Coca Cola og Pepsi har vært under søksmål i noen av de utviklede landene mot bruk av aspartam som forårsaker flere sykdommer. Videre er koffein og sukker veldig vanedannende, noe som fører til et annet sett med sykdommer som diabetes og en livslang vane med å indusere koffein i kroppen.


Hvilket stoff […]. Hopp til innhold av Garth Barlow. Du kan være interessert: FAQ: What Is The Coca Cola Secret Formula? Du kan være interessert: Ofte spurt: Hvorfor smaker Coca Cola så godt? Newman gjenkjente alt dette skjevt med sin omarbeiding av et gammelt ordtak: "Denne flaskedateringsnøkkelen er til veiledning av de vise og lydighet for dårer. Denne nettsiden er designet for å ha informasjonsdybden, bildene og illustrasjonene som er nødvendige for å løse problemene med Newman-nøkkelen, selv om advarselen hans fortsatt gjelder, men forhåpentligvis mindre.


Hele denne nettsiden er i hovedsak en nøkkel til datering og skriving av flasker. Merk: Cecil Munseys eksepsjonelle bok om generell flaskeinnsamling - The Illustrated Guide to Collecting Bottles - inkluderte et kapittel om "Dating Bottles. og forfatteren av dette nettstedet anbefaler fortsatt Dr. Selv om den lenge er utsolgt, er den fortsatt allment tilgjengelig på internettsider med bruktbøker, eBay® og i brukte bokhandlere. Før du hopper inn i nøkkelen, må det igjen understrekes at ingen enkelt nøkkel kan få en bruker til en absolutt nøyaktig dato for noen flaske.


Det beste den følgende nøkkelen kan gjøre er å få en bruker til et pålitelig nært anslag for datingrekkevidde. Annen informasjon på denne nettsiden må vanligvis gjennomgås for å finjustere informasjonen om en spesifikk flaske. I tillegg må andre referanser utenfor omfanget av denne nettsiden vanligvis konsulteres for å få en så fullstendig dating- og skrivehistorie som mulig for en gitt flaske. Dette inkluderer periodeaviser, forretningskataloger, glassprodusentkataloger, fagtidsskrifter og relaterte publikasjoner og andre kilder som er for mange til å detaljere.


Ha alt i bakhodet mens du går gjennom nøkkelen som følger og videre til de andre nettsidene, lykke til! "DATING A BOTTLE"-prosessen starter her! Start med spørsmål 1, følg gjennom spørsmålene som foreslått.


Det er hyppig hyperkobling mellom de diagnostiske egenskapene og terminologien som er oppført på denne siden og andre nettsider. Dette gjøres for å la brukeren få mer informasjon eller avklaring mens de fortsetter gjennom nøkkelen. Følg disse koblingene fritt siden de vil ta en bruker til flere detaljer om flaskedatering og identifikasjon og forhåpentligvis gi brukerne kunnskap og forståelse om flasken som "nøkler ut". De tre spørsmålene på denne siden nedenfor svarer på flere grunnleggende spørsmål om en gitt flaske.


Svar på disse spørsmålene vil da lede en bruker til en av de to ekstra datingsidene som er utvidelser av denne nøkkelen for de to hovedklassene av flasker: munnblåste flasker og maskinlagde flasker. Les spørsmålene - og medfølgende forklaringer og unntak - veldig nøye ettersom det riktige svaret er avgjørende for å gå riktig gjennom "nøkkelen. For eksempler på hvordan du bruker denne datingnøkkelen, se Eksempler på Dating historiske flasker-siden.


Denne siden guider en bruker gjennom nøkkelen for syv forskjellige typer og aldersflasker, med flere side-ved-side-sammenligninger av veldig like flasker fra forskjellige tidsepoker. Denne siden viser også hvordan andre deler av denne nettsiden kan gi informasjon som er relevant for den aktuelle flasken.


Se siden Om denne siden for mer informasjon om forfatteren og bidragsyterne. For korthets skyld er de fleste av de spesifikke referansene ikke notert i nøkkelens fortellinger. De er notert på de andre nettsidene som utvider informasjonen oppsummert i nøkkelen.


Som en hjelp til den til tider kompliserte prosessen med å bestemme et sannsynlig datointervall for en gitt flaske, er det utarbeidet en sammendragsveiledning for dateringsflasker 20 sider med vedlagte arbeidsark for flaskedatering 5 sider som et eget PDF-dokument 25 totalt sider for utskrift og bruk.


Dokumentets første del første 20 sider er en komprimert versjon av de tre nettsidene som utgjør "nøkkelen" for flaskedateringsspørsmålene, som begynner med de tre spørsmålene på denne siden som er oppført nedenfor og fortsetter til de forskjellige spørsmålene om munnblåste flasker Dating side eller maskinlagde flasker Dating-side.


Dokumentet inneholder de fleste av de samme fullfargebildene som fulgte med spørsmålene på disse nøkkelnettsidene for flaskedating. Det inkluderer også et enkelt jeg håper å følge og fylle ut regneark for å veilede en bruker.


Dette PDF-dokumentet er i utgangspunktet det samme som - og kan brukes i stedet for - serien med spørsmål som begynner nedenfor. Den kan selvfølgelig ikke koble til de forskjellige flaskebeskrivende termene som brukes i spørsmålene som har hyppige varmelenker som åpner opp et annet vindu som definerer eller beskriver begrepet. Hvis du vet at flasken din er munnblåst aka håndlaget, klikk Munnblåste flasker for å gå direkte til den siden.


Hvis du er usikker på hva preging eller vertikale sideformsømmer bildet nedenfor er, klikk på Bottle Morphology for å se denne undersiden for en illustrasjon og forklaring av disse og mange andre viktige flaskerelaterte fysiske funksjoner. Gå tilbake til denne siden ved å lukke Flaskemorfologi-siden.


Vertikal sideformsøm på halsen på en ølflaske som slutter godt under finishen, noe som indikerer at den i det minste delvis var håndlaget - ca.


JA - Flasken har pregede eller synlige vertikale sidestøpsømmer et sted på kroppen mellom hælen og bunnen av finishen eller leppen. En flaske kan ha formsømmer, men ingen preging, men alle pregede flasker ble støpt på en eller annen måte og har formsømmer selv om de ikke er lett synlige.


Flertallet av flaskene laget på 1800-tallet og praktisk talt alle på 1900-tallet ble laget i former, så "JA" er det mest sannsynlige svaret på dette spørsmålet. Gå i så fall til SPØRSMÅL 2 nedenfor. Se note 2 nedenfor hvis det er preging, men det er bare innenfor en glassplate som ser ut til å være påført på nakken, skulderen eller kroppen på flasken.


NEI - Flasken har INGEN preging og INGEN synlige vertikale sidestøpsømmer på bunnen, kroppen, skulderen eller nakken. Denne flasken er enten frittblåst, "dip" støpt, eller ble produsert i en "turn-mold" aka "paste-mold" hvor sideformsømmene ble slettet under produksjonen. Et "NEI"-svar er mye mindre sannsynlig enn "JA" for dette spørsmålet, da et svært stort flertall av flasker laget i løpet av 1800-tallet og praktisk talt alle laget i løpet av 1900-tallet ble muggblåst som resulterte i muggsømmer; se merknadene nedenfor.


Hvis du er sikker på at svaret er "NEI", gå videre til SPØRSMÅL 3 nedenfor. Merknader: 1. Et lite sannsynlig men mulig "NEE"-alternativ er at brukeren har en upreget, støpt flaske uten synlige vertikale sideformsømmer. Dette kan skyldes en eller en kombinasjon av faktorer, inkludert etterstøping av varmt glass "flow" som maskerer støpesømmene, brannpolering av flaskekroppen, eller atypisk god støpedels tilpasningspresisjon.


Se om nødvendig nøye på flaskeskulderen - det beste stedet for å se vertikale sidesømmer på munnblåste og de fleste maskinlagde flasker - i godt lys med en håndlinse for å se om det er i det minste noen svake bevis på hvor formdelens kanter kom sammen.


Ofte vises de vertikale sideformsømmene ved svært svake endringer i glasstetthet i linjer der man kan forvente at formsømmene er. Hvis pregingen på en flaske bare er innenfor en separat påført klattforsegling som ligner på den som vises til høyreklikk for å forstørre, og ikke finnes andre steder på flasken, er flasken nesten helt sikkert munnblåst.


Klikk på SPØRSMÅL 4 for å finne mer informasjon om munnblåste flasker-delen av denne nøkkelen du vil flytte til en annen nettside. Dette er et annet valg med lav sannsynlighet, men absolutt mulig. Datingflasker med sideformsøm "Myte".


En av de lengste "mytene" i flaskedateringsverdenen er at sideformsømmen kan leses som et termometer for å bestemme alderen på en flaske. Konseptet er at jo høyere sideformsømmen på flasken er, desto senere ble den laget - i hvert fall i epoken fra tidlig til midten av 1800-tallet og frem til de første tiårene av 1900-tallet.


Dette datingverktøyet ble tilsynelatende utviklet av Grace Kendrick i boken hennes "The Antique Bottle Collector. Dette konseptet ble artikulert av Kendrick's i et kapittel med tittelen "The Applied Lip" som inneholder et "Age Gauge: Mold Seams of Bottles"-diagram Figur 9.


Kendrick's forklarer på tekstsidene at det er sant at formsømmene kan brukes som et termometer for å bestemme den omtrentlige alderen på en flaske. Jo nærmere toppen av flasken sømmene strekker seg, jo nyere var produksjonen av flasken. Tabellen som følger med denne erklæringen viser at flasker laget før har en sidestøpsøm som ender på skulderen eller lavt på halsen, mellom og sømmen ender rett under finishen, mellom og sømmen ender innenfor finishen like under målkantens toppleppe overflate , og de som er laget etter har formsømmer som slutter rett på den øvre overflaten av finishen, dvs.


Selv om det er eksempler på flasker som har formsømmer som passer disse datointervallene riktig, er spørsmålet om dateringsflasker mye mer komplisert enn enkel lesing av sideformsømmer.


Hvis det var så enkelt ville mye av denne nettsiden vært unødvendig! For eksempel, prosessen som produserer en verktøyfinish sletter ofte spor av sideformsømmen opp til en tomme under bunnen av finishen, mens den typiske påførte finishen har sømmen som ender høyere - rett ved bunnen av finishen Lockhart et. Grunnen til at dette noteres her er at konseptet stadig dukker opp i litteraturen om flaskedatering og identifikasjon, alt fra Sellaris bøker Sellari publisert kort tid etter Kendricks bok til så nyere som Fike og Heetderks. Det blir også ofte notert av selgere på eBay® når de beskriver. deres tilbud.


For en bredere diskusjon av dette emnet, se Lockhart, et al. Hvis du er usikker på hva leppen, kanten eller finishen til en flaske er, sjekk undersiden for flaskemorfologi. Toledo, OH. flaske produsert på en Owens flaskemaskin - ca. Dette er en "maskinlaget" flaske eller krukke og vil også vanligvis ha en svært diagnostisk horisontal formsøm like under finishbasen som sirkler rundt halsen.


Bildet til venstre viser begge disse formsømmene klikk for å forstørre. Hvis flasken din passer til denne beskrivelsen, klikker du på Maskinlagde flasker for å gå til den relaterte nettsiden som lar brukeren søke etter mer informasjon om flasker produsert nesten fullstendig på 1900-tallet av en eller annen type automatisk eller halvautomatisk flaskemaskin.


Det store flertallet av U.

No comments:

Post a Comment